• حضور پرشکوه شخصیت های اکادمیک

رئیس کمیسیون مستقل حقوق بشرشمال

• افتتاح نمایشگاه

توسط رئیس پوهنتون بلخ

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آریا، روز سه شنبه مورخ ۱۷ حمل ۱۳۹۵ نخستین نمایشگاه اتحادیه مؤسسات و پوهنتون های خصوصی شمال با حضور جمع غفیری از شخصیت های علمی و اکادمیک، روسای دوایر دولتی و غیر دولتی در پارک افغان ترک برگزار گردید.

محفل با تلاوت چند آیه از قرآن عظیم الشان توسط حافظ عبدالشکور عصمتی به ساعت ۱۰:۳۰ صبح آغاز گردید. سپس سرود ملی کشور نواخته شد.

متعاقباً، محترم عبدالمجید نصرتیار رئیس اتحادیه مؤسسات و پوهنتون های خصوصی شمال ضمن خیر مقدم و خوش آمدگویی به مهمانان، با بیان اینکه: قانون اساسی افغانستان برای همۀ اتباع افغانستان اجازه داده است که مؤسسه خصوصی و نهاد تحصیلی را ایجاد بکند. در پیوند به این ماده بیشتر از صد مؤسسه تحصیلات عالی خصوصی در سطح کشور فعالیت می کند و خوشبختانه بعد از کابل دومین شهر که بیشترین مؤسسات خصوصی را میزبان است ولایت بلخ است. تعداد کلی مؤسسات خصوصی در شمال به ۲۶ مؤسسه تحصیلی می رسد. جهت هماهنگی بیشتر میان مؤسسات و پوهنتون های خصوصی شمال، روسای دانشگاه های شامل تصمیم گرفتند تا نهاد را به نام اتحادیه مؤسسات و پوهنتون های خصوصی شمال تأسیس نمایند. بعد از ایجاد اتحادیه خوشبختانه دستاورد های گوناگون نصیب این اتحادیه گردید که در این اواخر ورکشاب میتود تدریس، نظام آموزشی و ارتقای ظرفیت درشهر دهلی جدید کشور هندوستان برگزار شد و نمایده های  تمامی مؤسسات حضور داشتند و امروز ما شاهد نخستین نمایشگاه اتحادیۀ موسسات و پوهنتون های خصوصی شمال هستیم.

ما امروز تثبیت می کنیم و به نمایش می گذاریم که ما رقیب سالم هستیم. ما تلاش می کنیم و با یک تعهد نمایشگاه را دایر می کنیم تا به سمت برویم که با بازی های اکادمیک آشنا شویم.

با کمی و زیادی امکانات هر کدام از مؤسسات جایگاه و اعتبار خود را دارند. ما به عنوان اتحادیه به خاطر هویت بخشی مؤسسات تلاش می کنیم و گام برمیداریم.

با سپاسگزاری از جناب محترم پوهندوی مکمل الکوزی رئیس پوهنتون بلخ که بارها با مؤسسات و پوهنتون های خصوصی جلساتی دایر کردند و یکی از سخنان ارزشمند شان این بوده که پوهنتون بلخ به عنوان پوهنتون مادر همیشه در خدمت شماست و اساتید آن هم در خدمت شماست و مشروط براینکه صنوف درسی پوهنتون بلخ اخلال نشود. از آنجاییکه هدف و مرام مان اینست تا در تربیۀ اولاد وطن سهیم باشیم، بنا ما طرفدار اخلال هیچ یک از این موسسات نیستیم.

متعاقباً، جناب پوهندوی مکمل الکوزی رئیس پوهنتون بلخ چنین اظهاراتی را بیان داشتند: پوهنتون بلخ بعد از پوهنتون کابل یکی از بزرگترین نهادهای اکادمیک در سطح کشور است و برای خدمت گذاری به فرزندان این سرزمین است. همین طور که ما در شورای علمی پوهنتون بلخ مطرح کردیم، که ما با پوهنتون های خصوصی رقابت غیر سالم نخواهیم داشت و در خدمت این پوهنتون ها خواهیم بود.

همین طور که ما برای پوهنتون بلخ برای انکشاف، پیشرفت، نوآوری آن مبارزه می کنیم برای پوهنتون های خصوصی دیگری هم چنین تلاش ها و مبارزات خود را خواهیم داشت.

محترم قاضی سید محمد سامع رئیس کمیسیون مستقل حقوق بشر در شمال چنین سخنان ارزشمندی را بیان داشتند:

“خوشبختانه با تمامی مشکلات عدیده در کشور، در آغاز سال ۱۳۹۵ شاهد بعضی از نخستین ها هستیم، هفته گذشته نخستین مجله علمی پژوهشی آریا نشر شد، امروز ما شاهد نخستین نمایشگاه اتحادیه مؤسسات و پوهنتون های خصوصی شمال هستیم، همچنین مؤسسه حیات بلخ و البرز پا به عرصه وجود گذاشتند و عنقریب دانشگاه نخبگان هم در جامعه افزوده می شود.

و دیروز هم  ما شاهد انتخابات سراسری اتحادیه نهادهای مدنی بلخ بودیم. همه این ها نوید های اند برای بهبود وضعیت فرهنگی و اجتماعی درکشور. اگر ما در یک طرف شاهد جنگ و نا ملایمات هستیم و از طرف دیگر شخصیت ها، دانشمندان، جوانان، متفکرین، نهاد ها، همه در تلاش این اند که در کشتی لرزان کشور سکان خوبی را ایجاد کنند؛ بدون شک هیچ کشوری بدون علم و فرهنگ پیشرفته نمی تواند.

در نهایت، با حضور جمعی از مهمانان داخلی و خارجی، نخستین نمایشگاه اتحادیه مؤسسات و پوهنتون های خصوصی شمال توسط آقای مکمل الکوزی رئیس پوهنتون بلخ افتتاح گردید.

مؤسسات و پوهنتون های خصوصی که در این نمایشگاه حضور دارند قرار ذیل است:

1. دانشگاه آریا

2. دانشگاه مولانا

3. دانشگاه ابن سینا

4. دانشگاه امریکایی افغانستان

5. مؤسسه تحصیلات عالی تاج

6. مؤسسه تحصیلات عالی رهنورد

7. مؤسسه تحصیلات عالی کاوون

8. مؤسسه تحصیلات عالی راه سعات

9. مؤسسه تحصیلات عالی سادات

10. مؤسسه تحصیلات عالی البرز

11. مؤسسه تحصیلات عالی ترکستان

12. مؤسسه تحصیلات عالی امیرعلی شیرنوایی جوزجان

13. انستیتوت علوم صحی حیات بلخ

14. مرکز مشورتی کابل (KEAC)

خاطر نشان باید کرد که در این نمایشگاه دستاورد های علمی و فرهنگی از قبیل: مجلات علمی و دانشجویی، بروشورها، کتاب های درسی، سی دی های آموزشی، خبرنامه ها، وغیره موارد است که توسط مؤسسات و پوهنتون های خصوصی شمال به نمایش گذاشته می شود.

تذکر: این نمایشگاه برای مدت ۱۰ روز ادامه خواهد داشت.